Με κύρια συστατικά την αγάπη και τη δημιουργικότητα, οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Δράμας, μας παρουσιάζουν τις κατασκευές τους.

Εργαστήριο κεραμικής – πηλοπλαστικής:

Το σχολείο διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό πηλοπλαστικής – κεραμικής κι έτσι οι μαθητές, από την Α’ Γυμνασίου έρχονται σε επαφή με τον πηλό.
Ξεκινούν μαθαίνοντας τεχνικές με τον πηλό, τρόπους έκφρασης και απόδοσης χρωμάτων. Τέλος, στη διαδικασία εκμάθησης χειρισμού του ηλεκτρικού τροχού κατασκευάζουν χρηστικά αντικείμενα, αγγίζοντας κάποιοι εκ των μαθητών και επαγγελματικό επίπεδο στο Λύκειο.

Κηροπλαστική:

Το σχολείο διαθέτει επίσης εξοπλισμό κηροπλαστικής.
Έχουν τη δυνατότητα κατασκευής κεριών από το αρχικό στάδιο με παραφίνη. Χρησιμοποιούνται καλούπια στα πρώτα βήματα και σταδιακά οι μαθητές μας καταφέρνουν να πλάθουν κερί, δημιουργώντας κέρινες κατασκευές εξ’ ολοκλήρου με το χέρι!

Βυζαντινή Αγιογραφία:

Από την Γ’ γυμνασίου οι μαθητές μαθαίνουν την τεχνική της Βυζαντινής Αγιογραφίας. Ξεκινούν αρχικά από τις αναλογίες και το σχέδιο και στη συνέχεια καταλήγουν στο χρώμα, ολοκληρώνοντας μια φορητή εικόνα κρητικής και μακεδονικής σχολής.

Χαρακτική:

Οι μαθητές από την Δ’ γυμνασίου εκπαιδεύονται στην χάραξη σε ξύλο, το οποίο χαράσσεται κι έτσι δημιουργείται μια μήτρα για τύπωμα του ανάγλυφου του πάνω σε χαρτί.

Ζωγραφική:

Όλοι οι μαθητές, ανεξαιρέτως, από την Α’ γυμνασίου διδάσκονται τεχνικές και τρόπους έκφρασης μέσα από την ζωγραφική.
Δουλεύουν, τόσο σε ατομικά, όσο και σε ομαδικά έργα. Ανά περιόδους οι μαθητές με την βοήθεια – συνδρομή του καθηγητή καλλιτεχνικών δημιουργούν έργα που κοσμούν τους τοίχους του σχολείου τους.
Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς πραγματοποιούν έκθεση των έργων τους σε γκαλερί της Δράμας.

Περισσότερα για το ΕΝΕΕΓΥΛ Δράμας:
ΕΝΕΕΓΥΛ Δράμας Facebook, Web Page