1
1

Η Γη είναι το σπίτι μας, οφείλουμε να την προστατέψουμε!

Η Γη είναι το σπίτι μας, οφείλουμε να την προστατέψουμε!

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μεμονωμένων ανθρώπων, αλλά και των κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη.

Η Ημέρα της Γης καθιερώθηκε το 1970, στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον και σηματοδοτεί τη δημιουργία του σύγχρονου περιβαλλοντικού κινήματος. Σύντομα, εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και σήμερα, γιορτάζεται σε περισσότερες από 190 χώρες σε όλο τον πλανήτη. Έχει δημιουργηθεί σχετική ιστοσελίδα (www.earthday.org) κι ένα ολόκληρο Δίκτυο Ημέρας της Γης, το οποίο υποστηρίζει και συντονίζει τις προσπάθειες για έναν καθαρότερο Πλανήτη, με σημαντικότερη επιτυχία την υπογραφή της Συνθήκης του Παρισιού, σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή.

Δεν μπορεί να υπάρξει ζωή, όπως την γνωρίζουμε, χωρίς υγιή Πλανήτη. Στη Γη παράγουμε το μεγαλύτερο μέρος των τροφίμων μας και χτίζουμε τα σπίτια μας. Για όλα τα είδη – ζώα και φυτά που ζουν στην ξηρά ή στο νερό – η Γη είναι ζωτικής σημασίας. Δυστυχώς, ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε τη Γη και το έδαφος της σήμερα, δεν είναι βιώσιμος. Η Γη είναι το σπίτι μας, οφείλουμε να την προστατέψουμε!